top of page

Om Korpspartner

«Korpspartner» bygger musikalske broer

Hvem er vi

Korpspartner er et privat foretak utviklet av korpsmusikere.  
Korpspartner er utvikler og  leverandør av blant annet rekrutteringskurset «Fra skole til korps», «Drums Are Fun» og planleggingstrategien «Planpartner». Vårt mål er å «Bidra til lyden av Norge». Dette gjøres gjennom utstrakt samarbeid mellom korps, skole, barn og foreldre.


Siden 2010, da Korpspartner ble etablert, har høyt kvalifiserte pedagoger og instrumentalister jobbet frem rekrutteringskonseptet «Fra skole til korps».
Fra sidelinjen var vi vitne til en korpskultur som slet i motbakke. Ulike teorier og forklaringer ble lansert som argumenter for at enkelte skolekorps falt fra hverandre.  «Fra skole til korps» ble lansert i 2012 og siden da har vi stått bak en sterk økning av aspiranter hos de skolekorpsene vi har jobbet med.

En av nøklene til suksess har vært skolene. Det å gjøre seg mer synlig er utrolig viktig. Å bli en naturlig samarbeidspartner i forbindelse med arrangementer og tilstelninger i regi av skolen, er gull verdt for skolekorpset.

Skolene har ønsket oss velkommen fra første dag. Både lærere, foreldre og administrasjonen ved den enkelte skole har møtt oss med åpne armer. Vi prioriterer mestring og spilleglede.  Tilbakemeldinger fra skolekorpsene bekrefter at vi gjør noe riktig. Den store konserten samler 70-100 tilhørere, og er en utmerket anledning for korpset til å få direkte kontakt med den enkelte forelder.

Vi ser tydelig at musikalske bruer lar seg bygge, og at kommunikasjon er en av nøklene til spilleglede og et skolekorps i utvikling. Det kan vi hjelpe deg med

 

  • Terje Johansen – musikklærer med trompet som hovedinstrument. Han har spilt i flere orkestre og korps og ikke minst undervist i mange skolekorps, samtidig som han i mange år har arbeidet aktivt med rekruttering.
     

  • Jan-Frode Brostigen – musiker og arrangør med trompet som hovedinstrument. Han har erfaring fra Marinemusikken og flere andre orkestre. Han har lang erfaring både som instruktør og dirigent for skolekorps. 

bottom of page